Om oss

Vår vackra omgivning består av flera byar och storslagen vildmark med övervägande fjäll. Men hur vackert det än är här på glesbygden, flyttas ändå det mesta till större orter. När Hälsocentralen i Offerdal hotades av nedläggning 1992 bestämde vi medarbetare att ta saken i egna händer och starta ett kooperativ. Sparkrav och nya investeringar krävde en ny lösning för att driva verksamheten vidare och sedan 2010 drivs nu verksamheten som ett medborgarkooperativ i form av en ekonomisk förening.  Vår förening består av ca 700 delägare, varav de flesta bor i vårt närområde.

Det unika med oss är att vi medarbetare tillsammans med våra ägare driver verksamheten. Vi har ett demokratiskt synsätt där allas röster är lika viktiga och det finns inga vinstkrav från riskkapitalbolag eller andra. Eventuell vinst går tillbaka till föreningen så att vi kan fortsätta att utveckla oss och vår verksamhet ytterligare. 

Sedan 1 januari 2011 är vi certifierade och godkända av Jämtland Läns Landsting, numera Region Jämtland Härjedalen, för Hälsovalet Jämtland. 

2012 utökade vi vår verksamhet och bedriver sedan dess även en Företagshälsovård som utgår från Krokom och har kunder i hela länet.

Vårt kooperativ har varit och ses av många som en god förebild inom socialt entreprenörskap och vi belönades hösten 2012 med utmärkelsen Årets Kooperativ i Sverige.

Våra värdeord som vi arbetar utifrån är trygghet, tillit, tillgänglighet, bemötande och engagemang. Vill du bli en del av oss och bidra till vår fortsatta utveckling välkomnar vi dig - både om du vill bli ägare eller medarbetare hos oss.

Välkommen!