Om oss

Om oss

Vår vackra omgivning består av flera byar och storslagen vildmark och fjäll. Men hur vackert det än är här på glesbygden, är det några viktiga funktioner som behöver finnas för att det ska vara attraktivt att bo här, som till exempel en hälsocentral. 1992 bestämde medarbetarna på Hälsocentralen i Offerdal att ta saken i egna händer och starta ett kooperativ. Sedan 2010 drivs verksamheten som ett medborgarkooperativ i form av en ekonomisk förening. Vår förening består av ca 700 delägare, varav de flesta bor i vårt närområde.

Det unika med oss är att vi medarbetare tillsammans med våra ägare driver verksamheten. Vi har ett demokratiskt synsätt där allas röster är lika viktiga och det finns inga vinstkrav från riskkapitalbolag eller andra. Eventuell vinst går tillbaka till föreningen för att säkerställa fortsatt utveckling av verksamheten.

Sedan 1 januari 2011 är vi certifierade och godkända av Jämtland Läns Landsting, numera Region Jämtland Härjedalen, för Hälsovalet Jämtland. Mer information om hälsovalet och hur du listar dig hos oss hittar du här.

2012 utökade vi vår verksamhet och bedriver sedan dess även en Företagshälsovård som utgår från Krokom och har kunder i hela länet.

2021 utsågs vi till Sveriges Bästa Hälsocentral i den årliga nationella patientenkäten. Vårt kooperativ ses som en god förebild inom socialt entreprenörskap och vi belönades hösten 2012 med utmärkelsen Årets Kooperativ i Sverige.

Våra värdeord som vi arbetar utifrån är trygghet, tillit, tillgänglighet, bemötande och engagemang. Vill du bli en del av oss och bidra till vår fortsatta utveckling välkomnar vi dig – både om du vill bli ägare eller medarbetare hos oss.

Välkommen!

Styrelsen

Styrelsen väljs årligen av kooperativets medlemmar på årsstämman. Varje medlem har en röst och kan på det viset vara med och påverka. Styrelsen består av sju ledamöter och två suppleanter.

Valberedningens uppgift är att nominera personer som är engagerade i frågor som berör hälso- och sjukvård samt föreningsfrågor.

Styrelsemedlemmar 2023:

Kristina Wallner – Ordförande
Elisabeth Wickzell- sekreterare och ledamot
Örjan Rhodin – ledamot
Ivar Nilsson – ledamot
Bo Mattiasson – ledamot, fastighetsfrågor
Birgitta Olofsson – ledamot, personalrepresentant
Ann-Catrin Häggkvist – ledamot, personalrepresentant
Helena Fjällberg – suppleant

Bli medlem

Då Hälsorum är ett medborgarägt kooperativ som drivs som en ekonomisk förening, är Du som valt Hälsorum till din hälsocentral och är så kallat listad hos oss, välkommen att även bli medlem och ägare i föreningen.

30 år som kooperativ

2021 firade vårt kooperativ 30 år.  

Varukorg
Rulla till toppen